Παραγοντές που επηρεάζουν τη ζωή της μπαταρίας

Posted by   Geo Gonis
09/18/2017

Ακραίες θερμοκρασίες

Η υπερβολική θέρμανση μπορεί να προκαλέσει θείωση και διάβρωση στο εσωτερικό της μπαταρίας. Συνήθως παρατηρείται το πρόβλημα (πρόβλημα εκκίνησης στο κρύο και χαμηλή αποδοχή φόρτισης) κατά τη διάρκεια ψυχρών καιρικών συνθηκών.

Μη τακτική χρήση

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί έως το 1% της φόρτισης της μπαταρίας για τη λειτουργία αναμονής. Επιπλέον αναλόγως της θερμοκρασίας που επικρατεί και της ηλικίας της μπαταρίας, η αυτοεκφόρτιση μπορεί να αδειάσει τη μπαταρία σε διάστημα λίγων εβδομάδων

Κοντινές διαδρομές

Οδηγώντας μόνο κοντινές αποστάσεις δεν δίνεται στη μπαταρία σας χρόνος να επαναφορτιστεί. Το χειμώνα, ο εξοπλισμός υψηλής κατανάλωσης όπως οι ηλεκτρικές διατάξεις για την αφαίρεση των κρυστάλλων πάγου και τα θερμαινόμενα καθίσματα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Παλαιότερα οχήματα

Καθώς το αυτοκίνητό σας μεγαλώνει, η απόδοση της μπαταρίας πέφτει εξαιτίας της θείωσης και της διάβρωσης. Οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται μπορεί να φράξουν τους πόρους της πλάκας της μπαταρίας, εμποδίζοντας την κανονική φόρτιση. 

Οδήγηση δε σημαίνει πια μόνο να φτάσεις στον προορισμό σου. Η διαδικασία αυτή καθαυτή πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ευχάριστη, διασκεδαστική και φιλική προς το περιβάλλον.

 

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με περισσότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα από ποτέ. Και εξαρτώνται από την μπαταρία περισσότερο από ποτέ. Εξαρτώνται από μια μπαταρία που προσφέρει πλήρη ισχύ σε κάθε περίσταση και που μπορεί να παράσχει αξιόπιστη τροφοδοσία ενέργειας σε όλους τους ηλεκτρονικούς καταναλωτές.

Μια μπαταρία αρκετά ισχυρή, ώστε να σας φέρει με άνεση, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στον προορισμό σας. Για το λόγο αυτό είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ να ελέγχετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας τακτικά. Το γνωρίζατε; Το 36% των βλαβών των αυτοκινήτων οφείλονται στην μπαταρία. Μην αφήσετε να συμβεί και σε σας!

 

Τι λένε για εμάς